/

A+ | A- | Reset

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff
arrow arrow , .
, .
 
09-07-2010 11:49

Η ολομτωπη, βρβαρη και αντισυνταγματικ, στη βση και στην ουσα της, επθεση που δχονται οι εργαζμενοι και οι συνταξιοχοι μσω του Μνημονου Κυβρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ βρσκεται σε πλρη εξλιξη. Δεν μπορομε παρ να επισημνουμε τα ακλουθα σημεα.

Η επθεση αυτ δεν χει προηγομενο στη μεταπολεμικ ελληνικ ιστορα. Οι περισστερες κυβερνσεις της περιδου χουν σγουρα ωφελσει το κεφλαιο, αλλ ττοια επθεση (που θυμζει ντονα τη «θεραπεα-σοκ» στην οποα υπεβλθησαν οι χρες της Ανατολικς Ευρπης τη δεκαετα του ’90) δεν χει ξανασυμβε.

Η επθεση αυτ χει δο να χαρακτηριστικ: πρτον, δε σβεται τη συνταγματικ νομιμτητα. ταν ο Πρωθυπουργς δηλνει ανοιχτ τι δεν κυβερν η νμιμη κυβρνησ του, αλλ μια επιτροπ («τρικα») ξνων κντρων αποφσεων, η εθνικ κυριαρχα χει καταλυθε. Δετερον, δε σβεται καν να μνιμουμ εισοδηματικν και κοινωνικν κεκτημνων λακν δικαιωμτων: μεινει εισοδματα, μεινει τον καττατο μισθ, ρχνει τους νους ανθρπους βορ στα καπιταλιστικ θηρα, καταλει στην πρξη τη συνταγματικ τξη των συλλογικν συμβσεων εργασας.

Προσπαθε η κυβρνηση να πεσει τι και οι κεφαλαιοχοι θα πληρσουν μσω της πταξης της φοροδιαφυγς. μως, ποιο κτακτο μτρο της τξης των μτρων που προαναφρθηκαν επιβλθηκε στους κεφαλαιοχους; Καννα! Εναι σαφς –και αυτ εναι προφανστατο και για ναν μη μαρξιστ- τι τα μτρα εναι ταξικ διαρθρωμνα. Γιατ σε λες τις χρες η γραμμ του ΔΝΤ και της ΕΕ εναι να μην πληρσουν οι κεφαλαιοχοι, αλλ μνο οι εργαζμενοι και οι συνταξιοχοι. Η κυβρνηση επσης καλε σε πανεθνικ «πατριωτικ» προσπθεια για να «ξαναγνει» η χρα ανεξρτητη. μως, να 10% του πληθυσμο, οι εργοδτες, τρβουν τα χρια τους απ ικανοποηση την ρα που οι υπλοιποι ακον σοκαρισμνοι τα ΜΜΕ να τους υποδεικνουν «ανοχ» και «αυτοσυγκρτηση». Ττοιες εκκλσεις για εντητα, καθαρ πρωτοφασιστικο τπου -«ποιος εναι πατριτης δεν πρπει να απεργσει, να αντιδρσει»- γυρζουν τη χρα στη δεκαετα του ’30 και δεν χουν οτε θα χουν καννα αποτλεσμα.

Δυστυχς για την κυβρνηση τα μτρα εναι τσο βρβαρα που για τους περισστερους λληνες η θση τους δεν εναι θμα πειθος, αλλ αυτομυνας: ταν καθιερνεται μισθς καττερος του βασικο, ταν σβνονται ασφαλιστικς εισφορς που πλρωναν οι εργαζμενοι για δεκαετες, ταν οικογενειρχες απολονται και δεν μπορον να ξαναβρον δουλει, τι περιθριο υπρχει για να πειστον να μην αντιδρσουν; σο κι αν προσπαθον τα γελοα, μσθαρνα ανδρεκελα των ΜΜΕ να συγκρατσουν αντιδρσεις, δεν πρκειται να τα καταφρουν. Οι πολτες πρπει να αντιδρσουν καθολικ, ο καθνας με ποιον τρπο μπορε εναντον αυτν των μτρων. Εναι θμα αξιοπρπειας κθε εργαζομνου να αντιτξει τη βολησ του σ’ αυτν την βαρβαρτητα.

Τλος, εναι εμφανες οι ρωγμς στη νομιμοποηση της υπαρκτς κοινοβουλευτικς δημοκρατας, της Δημοκρατας ,τι χει απομενει απ αυτν, στα μτια του λαο. Τι νομιμοποηση μπορε να χει να πολτευμα που αυτοκαταργεται, εκχωρντας πλεστες εξουσες σε ξνα κντρα αποφσεων; Απ την λλη πλευρ, τι νομιμοποηση μπορε να χει να πολτευμα που χι μνο δεν προστατεει το βιοτικ εππεδο των  πολιτν του, αλλ στνει την εργατικ τξη και τις ζως μας στο απσπασμα;

Δυστυχς για λους μας, η κατσταση χει εξωθηθε στα κρα και θα εξωθεται λο και περισστερο. Εναι εξαιρετικ δσκολο να προβλεφθον εξελξεις. Οι δυνμεις που εκκολπτονται αυτ τον καιρ εναι πρωτγνωρες για τη μεταπολτευση. Αυτ τη φορ κανες δεν μπορε να προβλψει οτιδποτε.(0)mXcomment 1.0.6 © 2007-2017 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
< Prev   Next >
© 2008-2017 ..: Www.TharrosGnomis.Gr :..