/

A+ | A- | Reset

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

2015:
 
09-09-2015 22:32

Πολλ συνβησαν απ τις εκλογς του Ιανουαρου 2015, γεγοντα σε λους γνωστ. Αυτ που θα θλαμε με αυτ το σντομο κεμενο εναι να αναδεξουμε πτυχς και προεκτσεις που χουν συζητηθε πολ λγο.

Τα 5 τελευταα χρνια η πολιτικ ζω διπετο απ το δπτυχο Μνημνιο-Αντιμνημνιο. Η προσχρηση του ΠΑΣΟΚ και αργτερα  της ΝΔ στο Μνημονιακ στρατπεδο ανγκασε την αντιμνημονιακ μερδα του πληθυσμο να στραφε στον ΣΥΡΙΖΑ, του οποου η ανυποχρητη ρητορικ (αν και εντελς θολ στο ενδεχμενο μη υποχρησης των δανειστν), αλλ και η κινηματικ του  τακτικ, δεν φηνε πιθαντητες η ηγεσα του κμματος αυτο να υπογρψει Μνημνιο.

Μετ απ 5 μνες ατρμονων διαπραγματεσεων, στις οποες οτε μια στιγμ δε φνηκε υποχωρητικ διθεση των δανειστν, αφο εξαντλθηκαν λα τα χρηματικ αποθματα με την πληρωμ των εκστοτε δσεων, αφο -πιστεουμε εσκεμμνα, χωρς να εμαστε ββαιοι για το λγο- ουδεμα προετοιμασα υπρξε για ξοδο απ το ευρ, παση πληρωμν του χρους και διασφλιση μσω διακρατικν συμφωνιν των αναγκαων αποθεμτων σε κασιμα, φρμακα και τρφιμα, η Κυβρνηση προκρυξε δημοψφισμα για το σχδιο Γιονγκερ. Δεν πιστεουμε τι η Κυβρνηση θελε το Ναι, αλλ τι ταν οι δανειστς δειξαν τα δντια τους με τη μη αξηση του ELA απ την ΕΚΤ και την αναγκαστικ επιβολ κεφαλαιακν ελγχων, οι κυβερνντες κατρρευσαν ψυχολογικ. Θα πρεπε να το περιμνουν. Εκενη τη στιγμ φνηκε τι δεν εχαν τα ψυχολογικ αποθματα να διαχειριστον μια ιστορικ κατσταση, στιγμ και απφαση για το λα και τη χρα.

[Δο πργματα προσωπικ δε συγχωρ στην  απερχμενη Κυβρνηση: τι θλησε να κυβερνσει χωρς να χει τα προαναφερθντα ψυχικ αποθματα, εν ξερε τι θα διαχειριστε κρισιμτατες αποφσεις. Αλλ και τι παραβασε το αποτλεσμα του δημοψηφσματος (χι στο σχδιο Γιονγκερ) επικαλομενη απλς δημοσκοπσεις (Ναι στο Ευρ). Τι θα εχε γνει ραγε αν το 1974, μετ το συντριπτικ Ναι στη Δημοκρατα, η ττε κυβρνηση εχε επαναφρει το Βασιλι;]

Ο ελληνικς λας εναι συνηθισμνος να παρακολουθε ασυμφωνα λγων και ργων, δεν εναι η πρτη φορ.  Οι συνπειες μως ταν πρωτγνωρες . Πρτον,  να μρος της αντιμνημονιακς μερδας του πληθυσμο, επηρεασμνοι απ την υπογραφ του 3ου Μνημονου, τρα θεωρον πως "δε γινταν αλλις". Εμαστε σγουροι πως αυτ η συνπεια θα αναιρεθε ταν αρχσουν να ξεδιπλνονται τα μτρα του Μνημονου. Δετερον, διδχθηκε ο ελληνικς λας πς τι και να ψηφσει, τα ξνα και ντπια κντρα αποφσεων χουν τον τρπο να περσει το δικ τους πργραμμα για τη χρα. Τρτο, και πιο τρομακτικ: πλον για να εκφραστε η αντιμνημονιακ μερδα του πληθυσμο (πρκειται για να διαχωρισμ περπου 50-50, υπρ κατ του Μνημονου) απομνουν κμματα, τα κυριτερα απ τα οποα δεν πιστεουν στην ειρηνικ, εκλογικ επλυση των πολιτικν διαφορν. Δεν αναμνουμε αυτ να φανε στις επερχμενες εκλογς, αλλ σε βθος χρνου, στις μεθεπμενες. Πλον δε μιλμε για την κοινωνικ ειρνη, αλλ για τη διατρηση της εσωτερικς ειρνης και των υπολειμμτων του αστικοδημοκρατικο πολιτεματος, την οποα αυτ υποτθεται πως εγγυται. Δεν μπορε να απαιτσει κανες απ ναν λα να υποφρει και να μη μιλει, να ψηφζει τους σφαγες του, σο "κανονικ" κμματα κι αν αυτο αντιπροσωπεουν. Προσωπικ εμαι οπαδς της ειρηνικς επλυσης των πολιτικν διαφορν, και λυπμαι να διαπιστνω κτι ττοιο: χι μακροπρθεσμα αλλ πλον μεσοπρθεσμα, αν η κατσταση δεν ανατραπε με κποιο τρπο, η εσωτερικ ειρνη θα τεθε σε μεσο κνδυνο.

 (0)mXcomment 1.0.6 © 2007-2022 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
< Prev   Next >

 

© 2008-2022 ..: Www.TharrosGnomis.Gr :..