/

A+ | A- | Reset

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff
arrow arrow (;)
(;)
 
24-05-2016 20:28

Η ψφιση του νομοσχεδου στις 22/5/2016 καθς και η προηγομενη ψφιση του ασφαλιστικο, δωσαν μεταξ λλων τραγικν επιπτσεων, και τα κατλληλα μηνματα στον ελληνικ λα. Ας προυμε τα πργματα απ την αρχ.

Απ την ψφιση του πρτου Μνημονου το αδιξοδο δεν ταν ποτ μεγαλτερο. Απ το 2010 ξεκνησαν μεγλες λακς αντιδρσεις, οι οποες σντομα ρχισαν να αποτυπνονται  και στην κλπη. Αποκορφωμα ταν η ανρρηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην Κυβρνηση τον Ιανουριο του 2015. Η Κυβρνηση αυτ αποφσισε, μετ απ να εξμηνο ατρμονων διαπραγματεσεων με τους δανειστς, εξντλησης και των τελευταων χρηματικν αποθεμτων της χρας και πραγματικς ανυπαρξας προετοιμασας για το ενδεχμενο ρξης, τι δεν χει τα ψυχικ αποθματα για τη ρξη,  παρ την σαφ ετυμηγορα του ελληνικο Λαο που σαφς την επλεξε στο δημοψφισμα.  τσι, παραδθηκε νευ ρων. Μεσολβησαν οι εκλογς του Σεπτεμβρου οι οποες, λγω του σοκ που προκλθηκε στο λα, απλ νομιμοποησαν τα τετελεσμνα και την ωμ παραβαση του αποτελσματος του δημοψηφσματος.   Το χειρτερο για τη χρα εναι πως, περπου να χρνο μετ, και για πρτη φορ απ το 2010, οι λληνες μοιζουν να μην χουν λλα ψυχικ αποθματα να συσπειρωθον, να ελπσουν  σε κποια ηγεσα, απ την αρχ, για να ανατρψει την κατσταση.  Σε αντθεση με τις προηγομενες Μνημονιακς κυβερνσεις, που απλ προτασσαν το "αποφασζουμε και διατζουμε", το δδαγμα που η σημεριν κυβρνηση δωσε στο λα εναι πως ", τι και ποιον και να ψηφσετε, το Μνημνιο δε φεγει."  Απλ, μθετε να ζετε με αυτ. Κτι φοβερ τραγικ για τον περφανο λα μιας αρχαας χρας.

Το τραγικτερο εναι πως, μχρι στιγμς, το δδαγμα αυτ ακολουθεται απ την πλειοψηφα, η οποα πλττεται απ τα μτρα, αλλ χει πειστε πως "για να υπογρψουν και αυτο, σημανει πως δεν γνεται αλλις". Το παιχνδι σγουρα "παζεται ακμα" αλλ για πσο; Αν δεν υπρξει να γεγονς μια ηγεσα που να εμπνεσει να κινητοποισει το 62% του Ιουλου 2015, το παιχνδι θα χαθε για πντα, και ρθρα σαν κι αυτ θα θεωρονται απολτως γραφικ και περιθωριακ.  Ορισμνοι δε φορες που προσπαθον να εκφρσουν το αντιμνημονιακ στρατπεδο, προκρνοντας την εμφυλιοπολεμικ  μθοδο λσης του κοινωνικο προβλματος (με σαφες αναφορς στο  1943-49) απωθον αντ να συσπειρνουν  τη μεγλη πλειοψηφα αυτο του στρατοπδου.

Ας ελπσουμε να μη μονιμοποιηθε αυτ η παρατηση, και να εναι απλ μια παροδικ κπωση. Αλλις θα χουμε μεταβληθε σε να λα  χι απλ αποικιοκρατομενο, αλλ σε λα-σκι του παλιο εαυτο του, που πλον δεν θα ελπζει τποτα.  (0)mXcomment 1.0.6 © 2007-2021 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
Next >
© 2008-2021 ..: Www.TharrosGnomis.Gr :..