/

A+ | A- | Reset

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff
 
24-05-2016 21:34

Οι πρσφατες δηλσεις κομματικν  στελεχν για το θμα των Θρησκευτικν στα σχολεα, μας βαλε στην ανγκη να διατυπσουμε κποιες σκψεις.

1. Βσει του ισχοντος Συντγματος "σκοπς της παιδεας εναι...η ανπτυξη  της εθνικς και θρησκευτικς συνεδησης".  Και προφανς το ¨εθνικς" αποκλεει το "διεθνιστικς", πως και το "θρησκευτικς" αποκλεει το "αθεστικς". Για μας, το "εθνικς" σημανει "Ελληνικς εθνικς" -δεδομνου πως στη χρα δεν υπρχουν αναγνωρισμνες εθνικς μειοντητες, και το "θρησκευτικς" σημανει "Ορθδοξης θρησκευτικς", εκε με την επιφλαξη του σεβασμο των θρησκευτικν μειονοττων και ομδων.

μως ορισμνοι νθρωποι δεν σβονται οτε το Σνταγμα, οτε τη θρησκεα των μαθητν. Σβονται μνο την ιδεοληψα του μισεν οτιδποτε Ελληνικ και Ορθδοξο.

2.   Τελικ η Ελλδα εναι η πατρδα των Ελλνων ο τπος ζως  των "κατοκων της Ελλδας" , πως μας λεγαν οι εκσυγχρονιστς του στερου '90 στα πανεπιστμια; Σμερα εναι σαφς το πρτο, κποιοι μως ακμα θα προτιμοσαν να εναι το δετερο.

3.   Μπορε να εξηγηθε γιατ εναι προτιμητοι (στω και κατ την Αριστερ θερηση)  χι οι μειονοτικο Πομκοι της Θρκης , που μια ηρωικ πρωτοπορα τους χει αρχσει τον αγνα για αναγνριση Πομακικς γλσσας και ταυττητας, αλλ  οι εγκθετοι του Τουρκικο προξενεου Κομοτηνς; Ξχασα ββαια τι "στην Ελλδα ζεις, τον Ελληνικ εθνικισμ πρπει να αποδομσεις" ακμα και στηρζοντας πρκτορες ξνου κρτους.

4. Η οπτικ  αυτ χει τη ρζα της στη δεκαετα του 1930-40, ταν το σχδιο της ΕΣΣΔ ταν να ακρωτηριαστε εδαφικ η Ελλδα προς χριν των Βορεων γειτνων της, που θεωρονταν απ την δια πιο σταθερο σμμαχοι. τσι, για τους Αλβανος, Βολγαρους και Σλαβομακεδνες κομμουνιστς,  η κομμουνιστικ ιδεολογα περιελμβανε εδαφικ επκταση, και μνο για τους λληνες κομμουνιστς σμαινε απλεια εδαφν. Η ψχωση του να βρεθον γειτονικο ξνοι και μειονοτικο  σμμαχοι για να βοηθσουν την Αριστερ στον αγνα της κατ της πλειοψηφας του Ελληνικο λαο, για  να λβουν κατπιν αυτο το εδαφικ λλο ανττιμο, ακολουθε την Αριστερ  σε μεγλο βαθμ μχρι σμερα.

5.  Η προδοσα της Χοντας στην Κπρο, το συνακλουθο ξεπολημα της Μεγαλονσου απ το Δημοκρατικ καθεστς με θλιους χειρισμος την πιο κρσιμη στιγμ, ο καταναλωτισμς της δεκαετας του 1980 (στην οποα πντως πιστνουμε την ειλικριν μριμνα για το βιοτικ εππεδο και το πατριωτικ αφγημα που καλλιεργοσε), το  "σε 10 χρνια θα χουμε ξεχσει το Μακεδονικ",  οι ευχαριστες στις ΗΠΑ το 1996 (καθτι "δεν αξζει να πολεμει κανες για μικρ νησι"), η απελευθρωση των δανεων που επτρεψε την διατρηση της ικανοποησης του πληθυσμο σε αφσικα υψηλ εππεδα με 2-3% αξηση ετησως για πολλ χρνια, ο αλγιστος δανεισμς της τελευταας προμνημονιακς περιδου, συνβαλαν στον ευρτατο και διαρκ εκμαυλισμ συνειδσεων στη Χρα. Σ' αυτ χουν παξει ρλο λες οι Κυβερνσεις αλλ και οι περισστερες ιδεολογες της περιδου, απ το μετερζι της η καθεμι.

6. Η περοδος εναι κρσιμη.  Οι δανειστς, αφο σιγορεψαν την οικονομικ υποτλεια της Χρας, πλον αρχζουν να απαιτον και γεωπολιτικ υποδολωση: κλεσιμο του Κυπριακο με επιβολ προτεκτορτου τπου Βοσνας χωρς επιστροφ εδαφν και χωρς αποχρηση κατοχικο στρατο και εποκων, στοβαγμα στην Ελλδα των  προσφγων που στλνει το Τουρκικ κρτος χωρς αριθμητικ περιορισμ, για να μη δημιουργηθον προβλματα στις λοιπς Ευρωπακς χρες. [Ποτ δε θα καταφερθ εναντον προσφγων που ρχονται χοντας χσει τα πντα σε να πολεμικ σφαγεο, αλλ δεν χω την ψευδασθηση τι να κρτος σαν  τη σημεριν Ελλδα μπορε να τους προσφρει κτι ουσιαστικ σε μνιμη βση.]

Ο καπιταλισμς εναι σε βαθι παγκσμια κρση και τα πργματα  εναι απρβλεπτα. Χρειζεται απ λους καθαρ ανλυση, γργορη αντληψη, υψηλ πατριωτικ και κοινωνικ φρνημα, για να βγομε -ποιος ξρει πτε;- στο ξφωτο.(0)mXcomment 1.0.6 © 2007-2021 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
< Prev   Next >
© 2008-2021 ..: Www.TharrosGnomis.Gr :..