/

A+ | A- | Reset

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff
arrow arrow ""
""
 
24-07-2016 11:56

Ποιο εναι τελικ το ηθικ νημα της ελευθερας; Η πρτη απντηση που ρχεται στο μυαλ εναι : κνω , τι θλω. Εναι μως τσι; Ας δομε το θμα πιο προσεκτικ.

Ελευθερα εναι να διαμορφσει κανες μια συνεκτικ, περιεκτικ και αξιλογη προσωπικτητα. Για να γνει αυτ χρειζεται να διαμορφσει μυνες απναντι σε σους επιθυμον να τον ελγξουν. Οι αππειρες ελγχου προρχονται απ ολκληρα συστματα. Ενδεικτικ θα αναφρουμε τρα . Πρτη,  τη "βιομηχανα του σεξουαλισμο" που προσπαθε να καθυποτξει το πρσωπο, να το υποβιβσει σε τομο που μεγιστοποιε σεξουαλικ απλαυση -στο σνολο αυτν των περιπτσεων κεν περιεχομνου-  με τερστια οικονομικ και στρατηγικ κρδη για το διο το σστημα. Δετερο,  το "μπλοκ" της πολιτικς  ορθτητας, το οποο παγκοσμως με τη συνργεια των κατ τπους μεγλων και μικρν κομμτων θτουν τις αρχς, τις αξες και τη βοληση του λαο στο περιθριο, αναιρντας τη δημοκρατα και καθιστντας την αδειαν πουκμισο. Τρτον, τον οικονομισμ, ο οποος θεωρε τι προορισμς του ανθρπου εναι να μεγιστοποιε  χρμα, πατντας επ των πτωμτων των λλων. Αν και αποπνει μια συνεκτικτητα, το μοντλο αυτ προποθτει -κι αυτ το καταλαβανει ο εμπλεκμενος εκ των υστρων- να εκτελσει, πριν απ τους λλους, τον διο του τον εαυτ και , τι τον κνει να χαρεται για αυτ που εναι.

Η εν Χριστ ελευθερα, πως αυτ διδσκεται απ την Ορθδοξη Εκκλησα, εναι η ελευθερα του ανθρπου να κνει το σωστ απναντι στους συνανθρπους του, τη συνεδησ του και εν τλει τον διο τον Θε. Ο νθρωπος ως πρσωπο υπερβανει τον ατομισμ, βοηθντας, υλικ και ηθικ -ας μην ξεχνμε και αυτ την παρμετρο, της ηθικς βοθειας-  ποιον πλησον του χει ανγκη. Υψνει τεχος απροσπλαστο απναντι σε σους και , τι προσπαθε να τον ελγξει συνειδησιακ. Αδιαφορε για την ανοσια, καταστροφικ ηθικ αλλ και επικνδυνη σωματικ ηδονοθηρα. Η τελευταα, αν και προβλλεται απ ορισμνους ως η κορωνδα της ελευθερας, αποδεχθηκε πλον τι εναι η μια απ τις χειρτερες μορφς αυτοκαταστροφικς σκλαβις. [Γιατ το κακ δεν αρκεται στην ηθικ εξντωση. Αν δει τι μπορε, επιδικει και τη φυσικ σου εξντωση.] Τλος, το πρσωπο αποσπται απ τη μζα της πολιτικς ορθτητας, ελευθερνοντας τη συνεδησ του απ την μμηση των λλων και σφυρηλατντας δικ του κδικα πολιτικν, κοινωνικν και οικονομικν απψεων, τον οποο και υπερασπζεται ενοτε και σθεναρ.

Χωρς να εξιδανικεουμε τον αυτοπεριορισμ, διαπιστνουμε πλον τι η ελευθερα θλει πολλ "αρετ και τλμη". Εναι μια διαρκς προσπθεια και αγνας, ευλογημνος απ τον Θε, ο οποος θα δσει και το ασιο πρας.(0)mXcomment 1.0.6 © 2007-2018 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
© 2008-2018 ..: Www.TharrosGnomis.Gr :..