Μεγεθος Γραμμ/ρας

A+ | A- | Reset

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

Αρχική Σελίδα
Μακεδονικό [4] PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Last Updated ( Tuesday, 19 June 2018 )
 
19-06-2018 21:28

Και τελικά έγινε -ή συμφωνήθηκε να γίνει- αυτό που φοβόμασταν από την αρχή: εκχώρηση στους Σλάβους της Μακεδονικής εθνικότητας και γλώσσας έναντι της χρήσης της σύνθετης ονομασίας έναντι όλων.

Πράγματι, τι  νόημα έχει η "νίκη" της προσθήκης του προσδιορισμού "Βόρεια Μακεδονία" (που συγκριτικά δεν είναι και ο καλύτερος, γιατί προϋποθέτει την ύπαρξη μιας "Νότιας Μακεδονίας" η οποία χρήζει και επανένωσης με τη "Βόρεια") όταν οι κάτοικοι αναγνωρίζονται εθνικά "Μακεδόνες" και η γλώσσα τους ως "Μακεδονική"; "Να μην πάρουν και αυτοί κάτι;" ρωτά ο ΥπΕξ, ενώ είναι δεδομένο ότι παίρνουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Και τι παίρνουν; "τη Μακεδονική γλώσσα, που η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει (;) από το 1977, και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού".

Κατ' αρχάς, άλλο η αναγνώριση μέσω του ΟΗΕ και στο πλαίσιο του Γιουγκοσλαβικού κράτους, και άλλο η διμερής αναγνώριση με φαρδιά-πλατιά την υπογραφή μας της "Μακεδονικής γλώσσας" (ούτε καν Σλαβομακεδονικής, γιατί αυτό θα έβλαπτε την αξιοπρέπεια των Σλάβων της γείτονος). Επίσης, είναι άλλο το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, και άλλο η αναγνώριση της κυρίαρχης εθνότητας της γείτονος ως "Μακεδόνων" (ούτε καν Σλαβομακεδόνων) με την υπογραφή μας.

"Μα, λένε, υπάρχει διευκρίνιση ότι πρόκειται περί Σλάβων που δεν έχουν σχέση με την Αρχαία Μακεδονία." Η διαφοροποίηση από την Αρχαία Μακεδονία είναι θετική, αλλά η όλη διατύπωση προσβάλλει τους σημερινούς Μακεδόνες. Κατ' αρχάς προφανώς οι κάτοικοι της γείτονος έχουν Σλαβική ρίζα (άραγε υποστήριξαν ποτέ ότι έχουν ελληνική;). Η διατύπωση αυτή δηλώνει ξεκάθαρα ότι η έννοια της "Μακεδονικότητας" ήταν κάποτε ελληνική, στο σήμερα όμως αφορά τους Σλάβους. Αυτό το ενισχύει η απουσία της διευκρίνισης στο όνομα. Όχι "Σλαβομακεδόνες". Γιατί όμως;

Η απάντηση είναι ότι η συμφωνία δεν βλάπτει, προφυλάσσει και αναγνωρίζει τελεσίδικα και από ελληνικής πλευράς τον πυρήνα  του Μακεδονισμού: "Μακεδόνες" είναι μόνο οι Σλάβοι του ευρύτερου μακεδονικού χώρου. Οι λοιποί είναι είτε έποικοι (από Ν. Ελλάδα, Μικρά Ασία και Θράκη) είτε τοπικές μειονότητες. Η πεμπτουσία της ιστορίας του Ίλιντεν, του ΒΜΡΟ και των Κομιτατζήδων δικαιώνεται πανηγυρικά.

Η καρδιά της πλάνης αφορά επίσης τις αφετηρίες τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του ΥπΕξ.  Οι σταλινικές καταβολές του δεύτερου, που σε κάθε βήμα δεν έπαυε να καθυβρίζει όσους διαφωνούσαν (πχ την Ιερά Σύνοδο ως "χρυσαυγίτες"), αλλά και οι αριστερίστικες του πρώτου, με ξεκάθαρη τη μέριμνα του -και κατά δήλωσή του- να ηττηθεί όχι ο Μακεδονισμός αλλά ο "ελληνικός εθνικισμός" (δηλαδή, στην αριστερίστικη διάλεκτο, το υγιές πατριωτικό συναίσθημα του κόσμου) καθόρισαν τελικά και σε επίπεδο αποτελέσματος τη χαοτική δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα.

Τι απομένει; Η μαζική, ειρηνική αντίδραση των Ελλήνων για την ακύρωση στην πράξη της συμφωνίας. Σαν ιστοσελίδα, δεν τρέφουμε αυταπάτες. Δεν στηρίζουμε τις ελπίδες μας στην αξιωματική αντιπολίτευση -με τις γνωστές και αυτή φιλονατοϊκές αντιλήψεις. Μόνο στην κινητοποίηση του λαού ελπίζουμε.

Οι Μακεδόνες είμαστε εμείς!Σχόλια αναγνωστών (0)

Για την ώρα δεν έχει δημοσιευτεί κανένα σχόλιο

Κάνε ένα σχόλιοmXcomment 1.0.6 © 2007-2018 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
Next >

Δημοσκοπηση

Συνδεμενοι χρηστες

 

© 2008-2018 ..: Www.TharrosGnomis.Gr :..