/

A+ | A- | Reset

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

ff

 
18-02-2022 19:06

Χρνια τρα ακομε απ ιθνοντες του αριστερο χρου για το ηθικ πλεονκτημα της ευρτερης παρταξης. Το σχετικ αφγημα  ισχυρζεται η Αριστερ ενδιαφρεται για τις πανανθρπινες και αναλλοωτες αρχς της δικαιοσνης, της αλληλεγγης και της ιστητας, ιδιτητες που η Δεξι δεν χει, καθς προωθε την εκμετλλευση ανθρπου απ νθρωπο, το δκαιο του ισχυροτρου και τον «χαφιεδισμ». Απ την λλη , θεωρε τι αποτελε την κατ εξοχν πατριωτικ παρταξη, καθτι πρωτοσττησε στην αντσταση κατ των δυνμεων κατοχς (1941-1944).

Βασικ μας θση: το θος της Αριστερς, πως και της κθε παρταξης , το διαγρφουν κυρως σα κνει ταν βρσκεται στην εξουσα, χι σο εναι σε θση αδυναμας στην αντιπολτευση.  

 Εναι αλθεια τι το ναυσμα της δρυσης της αριστερς ιδεολογας με το Κομμουνιστικ Μανιφστο ταν ντως η αντδραση σε μια χαοτικ κοινωνικ κατσταση στη Δ. Ευρπη του 19ου αινα. Σντομα μως δειξε μεθδους παρμοιες με των αντιπλων της. Το λο ιδεολογικ σστημα εκφυλστηκε σε να ολοκληρωτικ θεωρητικ κατασκεασμα, στο οποο δεν εχε θση η αντρρηση, ετε απ μσα ετε απ' ξω. ταν δε, το σστημα αυτ ανλαβε την εξουσα, δειξε, σε πολλς περιπτσεις, το πιο αποκρουστικ πρσωπο της εξουσας.

 Αναλοντας, συγκεκριμνα τη συμπεριφορ του ΕΑΜ στα χρνια της Κατοχς χουμε να παρατηρσουμε, αφενς τι το λο εγχερημα της οργνωσης της αντστασης εχε ως απτερο αλλ σαφστατο σκοπ την μονομερ στρατιωτικ κατληψη της εξουσας, και αφετρου τι η συμπεριφορ των ενπλων του ΕΛΑΣ δειξαν ολοκληρωτικ λλειψη σεβασμο της ζως  σων θεωρθηκαν «εχθρο του λαο». Σε αντθεση με τις εμφλιες διαμχες βενιζελικν - μοναρχικν, που στχος ταν κυρως η ηγεσα του αντιπλου, «εχθρο του λαο» θεωρθηκαν δεκδες χιλιδες απλο νθρωποι της αντπαλης παρταξης, σαφς ενεργο, αλλ σε καμμα περπτωση ηγετικ στοιχεα. Η τακτικ αυτ νοιξε το δρμο για δεκδες χιλιδες εκτελσεις το εξμηνο της Εαμοκρατας (Σεπτμβριος 1944-  Μρτιος 1945), πντοτε καθ υπδειξιν εντπιων στελεχν του ΕΛΑΣ. Η κατρτιση λιστν προγραφν πανελλαδικ απ συντοπτες και συγχωριανος των θυμτων θα βαρανει για πντα την ιστορα της Αριστερς, δεχνοντας το πραγματικ απτατο βαθμ της τακτικς της κατδοσης και του «χαφιεδισμο».

Ακολοθησε  η φεση αμαρτιν των μειονοτικν δοσιλγων (που πραν «μεταγραφ» στον ΕΛΑΣ-ΔΣΕ) η 5η Ολομλεια του ΚΚΕ, που θεσε ως στχο του εμφυλου πολμου την «ενιαα και ανεξρτητη Μακεδονα», και η  απλπιδα προσπθεια κατληψης της Φλρινας ( στω της Κνιτσας) για να εγκατασταθε η κομμουνιστικ «κυβρνηση», που δρευε στο Μοναστρι της Γιουγκοσλαβας.

Ερχμαστε στο σμερα: η διακυβρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτικ του γιγντωση  βασστηκε, αρχικ στην αμφισημα (μσα ξω απ το ευρ) οτως στε να ενσει το πιο ριζοσπαστικ τμμα της κοινωνας με το πιο επιφυλακτικ. Τελικ, προτμησε να προδσει τον διο τον κριο κορμ της λακς του βσης. Η δεκλεπτη ομιλα του ττε πρωθυπουργο στη συγκντρωση του «χι», «δεσε» στη συνεδηση των ακουντων με την τακτη συνθηκολγηση απναντι στη Γερμανικ πολιτικ, η οποα μετ απ λγες μρες ακολοθησε. Δεν προσπαθομε να ξεπλνουμε το Μνημονιακ καθεστς, αλλ η λη διαχεριση απ πλευρς Αριστερς, γγιξε τα ρια της εξαπτησης και της σκοπης πρκλησης διχασμο.

Συνεχζουμε με τη συμφωνα των Πρεσπν. Πραγματικ εξεπλγημεν βλποντας τα αριστερ κμματα (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ)  να διαγκωνζονται εντς του Κοινοβουλου για την πιο γνσια  πρακτρευση του Μακεδονισμο στην Ελλδα. Η μακεδονικ ταυττητα  στο σμερα αφθηκε να εννοε αποκλειστικ σλαβικ θνος. Προφανς και δεν αποτελε σοβαρ μομφ η μη καταγγελα της συμφωνας απ την επμενη Κυβρνηση, διτι  οι διεθνες συμφωνες που χει υπογρψει να κρτος  δεν μπορον να καταργηθον μονομερς (εκτς σως απ το Ισραλ σε ,τι το αφορ). Η μη κρωση των σχετικν πρωτοκλλων δεχνουν τις πραγματικς προθσεις της σημερινς κυβρνησης στο θμα αυτ. 

 Στην προεκλογικ περοδο του 2019 ταν φανερ η πρθεση λσης τπου Πρεσπν στο Αιγαο. Αυτ η πρθεση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιθηκε απ τις συζητσεις στη Βουλ για τους εξοπλισμος. Η ρητορικ του κμματος δεχνει τη διεθνιστικ του βση, που θεωρε αναγκαα την εκχρηση κυριαρχικν δικαιωμτων  χριν του διεθνισμο και την ταπενωσης του εθνικο φρονματος του ελληνικο λαο.

Σχολιζοντας πρσφατο ρθρο αριστερο ιθνοντα περ πατριωτισμο και «προδοτν», χουμε να παρατηρσουμε τα εξς.  Πρτον, τι οι αριστερο  ταν κατ τον αρθρογρφο , «τα πιο καλ παιδι της πατρδας». Για να επιβεβαισει την αυτρεσκη ασθηση «ηθικς ανωτερτητας» των αριστερν, μνο και μνο λγω αυτς τους της ιδιτητας. Οι δεξιο στο μυαλ τους ταν πντα τα κατακθια της κοινωνας: χαφιδες , ιδιοτελες, φιλοχρματοι,  σπλαχνοι. Δεν πρασε ποτ απ το μυαλ τους τι «μικροαστικς συνθειες», πως η τιμιτητα στην εργασα και στη ζω, η φιλοπατρα με την κυριολεκτικ ννοια, ακμα και η προσλωση στην Ορθδοξη θρησκεα εναι ννοιες  χι ξιες χλευασμο, αλλ λειτουργικς και ενοτε απαρατητες υποκειμενικ και αντικειμενικ. Σημεινουμε και την χρση απ τον διο αρθρογρφο των γνωστν βρεων του συρμο, που πλον ανγονται σε ημιεπσημο σνθημα του κμματος.

Στο κυρως θμα: η σκληρτητα των μετεμφυλιακν κυβερνσεων επ του αριστερο πληθυσμο, δεν ταν θεμιτ, χει μως εξγηση. Ποιο υπρξαν, εν τλει, σμμαχοι μορων χωρν κατ της πλειοψηφας του ελληνικο λαο; Ποιοι ταξαν αλλαγ συνρων σε βρος της πατρδας; Ποιοι προσπθησαν να κψουν την Ελλδα στα δο; Ποιοι κατδιδαν απλος ανθρπους χι απλ για φυλακς, αλλ για εκτλεση και συχν εκτλεση  χωρς σφαρες; Ναι, ποιοι εκτελοσαν μαζικ αμχους χωρς τψεις, θεωρντας τι η εμφλια σγκρουση εχε κριθε και κανες δε θα λογοδοτοσε; «Τα πιο καλ παιδι της πατρδας»;

Στο σμερα: ποιοι ξεπολησαν το αντιμνημονιακ κνημα, μνο και μνο για την πολιτικ τους επιβωση; Ποιοι δωσαν την ννοια της μακεδονικτητας  στους Σλβους; Ποιοι εν τλει θεωρον τι ο διεθνισμς πρπει να ταπεινσει τον υγι πατριωτισμ μσω της εκχρησης κυριαρχικν δικαιωμτων, με πρφαση την εξασφλιση της ειρνης;

«Προδτες» εναι μια λξη που δεν  χρησιμοποιεται πια, και καλς δεν χρησιμοποιεται.  μως , πως οι παρατξεις δεν εναι λες το διο κοινωνικ ευασθητες  (η Δεξι ευνοε την ελεθερη οικονομα και η Αριστερ την αναδιανομ) τσι και λες οι παρατξεις δεν μπορε να θεωρηθον το διο πατριωτικς. Ο διεθνισμς δεν μπορε να θεωρηθε πατριωτικ θση, εναι εξ ορισμο ο αντποδς του. Επσης, η κοινωνικ δικαιοσνη δεν εναι το διο με τον πατριωτισμ. Δεν εναι πατριωτισμς  το κατ πσο χορττος εναι ο λας. Προφανς και εναι και αυτ αξα, αλλ ο πατριωτισμς εναι κτι λλο.  Εναι η προσλωση στην ννοια της εθνικς πατρδας ως ττοιας, και τποτε λλο.

 (0)mXcomment 1.0.6 © 2007-2022 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
Next >

 

© 2008-2022 ..: Www.TharrosGnomis.Gr :..